Fejlesztés

Kedvezményezett neve: Kovács Zoltán

Projekt címe: Agancsos pincészet fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 43 128 726 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 50%


Projekt tartalmának rövid bemutatása:

A tervezett bővítés a Kossuth Lajos utca 36. alatt ma is működő borászathoz szervesen kapcsolódó kialakítással létesül. A meglévő présház és pince új funkciót kap a felújítás során; a másik, rossz műszaki állapotú, védelemre nem javasolt présházépület pedig elbontásra kerül.


A zártsorú beépítéshez csatlakozóan, de attól kicsit visszahúzva egy utcával párhuzamos gerincű és egy erre merőleges nyeregtetős-oromfalas szárnyból álló épület kerül. A tömeg tagolása ily módon oldja fel az illeszkedési igény és a környezetében levőknél nagyobb alapterület ellentmondását.


Az eredeti belmagasságát visszanyerő, palackozóként megújuló régi présház északi oldalához csatlakozó új épületrészben kerül kialakításra a tartályos erjesztőtér, az ehhez merőlegesen kapcsolódó szárny földszintjén pedig a több funkcióra alkalmas manipulációs tér. Ide kerül a borászati üzem fő megközelítési pontja, ezen keresztül bonyolítható le az áruk ki- és beszállítása, valamint itt lehet elvégezni a szüreti munkák zömét (bogyózás, préselés).


A manipulációs térben elhelyezett lépcső vezet a palackozott borok tárolása és érlelése szolgáló pinceszintre; a szintek közötti árumozgatást teheremelő-berendezés biztosítja.


A hordós érlelés a korábban is erre a célra használt két pincében folyik, amelyeket egy újonnan építendő rövid ág fog összekapcsolni a terepszint alatt.


Az új térben kerülnek elhelyezésre az új tartályok és a szőlő feldolgozás és borkészítés eszközei (tartályok, bogyózó, szivattyú stb). Az épület napelemes rendszerrel kerül ellátásra.


Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2018. 12. 31.

Projekt azonosító száma: 1811567328


» agancsospanzio.hu

 
home |registration |privacy policy |email |imprint